Acta de l’assemblea del dia 06 de febrer de 2012

Lectura de l’acta anterior i de l’ordre del dia.

Lambert: Demana l’aprovació per compromís de les tasques a fer en comú de les persones participants en l’assemblea.

S’aprova l’acta de l’assemblea anterior.

Informació d’accions

  • Punt d’informació cada 2on diumenge de mes aprofitant l’emplaçament del Mercadet Solidari organitzat per l’Agermanament de Nou Barris amb Nicaragua.
  • Contra el tancament del servei d’urgències del CAP Guinaueta.
  • Procés constituient i recollida de signatures.

Francisco: Comenta que el Mercadet és un lloc ideal per recollir signatures contra el tancament de les urgències CAP Guinaueta i de les escoles bressol així com també per informar sobre les properes mobilitzacions.

Lambert: Sol.licita l’ús de l’altaveu durant el mercadet de l’agermanament amb Nicaragua..

Es comenta participar també en la Rua del Carnestoltes de Nou Barris.

Ja hi ha data per la propera xerrada de l’Universitat Indignada, serà el proper dissabte, 3 de març de 2012, entre les 20 i les 10 hores del vespre. Les persones que faran la xerrada portaran un portàtil i un projector per fer el visionat d’imatges. Des de l’assemblea farem una grabació per a la web i una falca informativa per la ràdio del districte.

Francisco: Demana que es faci un “streaming” en directe perquè es pugui escoltar a través de Ràdio línia 4.

Lambert: Demana ajuda per fer el cartell que anuncÏi la xerrada. També comenta que ja tenim la recepta per poder-la presentar al Festival de Sopes del Món 2012. Se’n diu Sopa de Xoriço amb Morro. Puntualitza que des de la comissió de sopes encara s’ha de millorar la recepta.

Teresa: Informa de la manifestació convocada per les feministes indignades per al proper divendres ,10 de febrer de 2012 a les 19,30 h a la Pl. de Sant Jaume.

Aquesta manifestació representa a un moviment força ample anomenat “Marea Violeta” i qüestiona la nova llei antiabortista, el tancament de centres per a dones maltractades i la retallada de subvencions a nombroses associacions de dones.

Serà una manifestació unitària que es convoca en més de 50 ciutats de l’estat espanyol  i que es pot seguir a través d’una web feta per l’ocasió.

Francisco:  Informa de la manifestació que tindrà lloc a la plaça de St. Jaume el dimecres, 8 de febrer a les 18 hores de la tarda contra el tancament de les Escoles Bressol.

Lambert: Comenta que el 23 de febrer es fa el judici  contra Josep Garganté, membre de l’assemblea de barri, per uns incidents ocasionats durant la vaga general del 2010 a la Pl. Urquinaona, i on l’acusen del trencament d’una càmara dels reporters de TV3.

Paqui: Explica que ella també està pendent de judici i es celebrarà el proper 27 de març d’enguany, per haver secundat la jornada de vaga general del 29-S de 2010.

Lambert: Demana obrir un torn de propostes.

Francisco: Remarca que no existeix una unitat de nom a les xarxes socials referint-se concretament a la denominació de la nostra assemblea.

A la manifestació convocada pel FSCA no sabiem com sumar-nos-hi. Proposa fer servir el terme Assemblea  9B i no “indignada” que està molt gastat.

Paqui: Diu que Assemblea de Barri pot quedar confús.

Teresa: No cal que en el nom estigui tot incorporat. Igualment pot ser curt. En el facebook i el twitter apareix Acampada 9B.

Pepus:  Proposa “ Assemblea Nou Barris 15M “ .

Trini: El logo reconegut per tothom és 9B, només cal afegir l’A d’assemblea (A9B).

Tothom aprova fer servir a partir d’ara aquest acrònim.

Francisco: El web d’A9B és un blog gratuït de WordPress, en qualsevol moment t’ho poden tancar o es pot acabar l’espai disponible. Personalment considera que fora bo fer un web més estable encara que suposi una despesa per l’assemblea, s’ofereix a fer-lo possible dissenyant un nou web.

Lambert: Anuncia que es farà una jornada relacionada amb els desnonaments el diumenge, 26 de febrer en el PIC de Can Masdeu. La coordina el Toni de 500×20. Es prega no fer molta difusió per no col.lapsar l’activitat. Creu que es convida més aviat a les assemblees i no pas a persones en general, tot i que és una activitat oberta a tothom que vulgui assistir.

Es farà un taller per aprendre a gestionar la por, com actuar en cas de detenció i oferir eines per utilitzar la creativitat durant un desnonament.

Francisco: Té tots els e-mails de les assemblees de barri on es pot demanar que només es difongui a través de les xarxes internes de cada assemblea.

Lambert: Comenta la qüestió relacionada amb el procés constituient i com fins i tot hi ha historiadors que fan una crítica a les constitucions precedents comencant per la “Pepa” de 1812.

Per això es vol fer una constitució que neixi del poble. També es comenta que estan molt ben organitzats.

Cal recollir 100.000 signatures, a partir d’assemblees es crea aquest procés constituient recollint totes les idees i sensibilitats. De fet és el mateix procés que es va donar a Islàndia.

Teresa:  Només canviant l’article 96 relacionat amb els referendums vinculants es canvia la constitució actual.

Lambert: Demana si hi ha algú que vulgui anar recollint propostes per al procés constituient.

S’anuncien les jornades “Pensar el moment” pel proper 11 i 12 de febrer, pensades per assemblees i grups i/o comissions de treball, tot i que també es pot assistir a títol individual.

Pretèn reformular el moviment del 15-M i trascendir la denominació d’indignats per no ser absorbits pels mitjans de comunicació.

Teresa: Diu que es vol reflexionar sobre el moment actual en el que es troba el moviment. Creu que més aviat aquesta jornada s’hauria de fer en el sí d’una assemblea general.

Francisco: Explica que dins d’aquest contexte apareixen propostes com “Exode day” per recuperar pobles abandonats. Segurament podran trobar-se propostes contraposades.

Teresa: Darrera d’aquesta trobada està la gent de DRY.

Juan : Es fan moltes assemblees i no sempre es concreten qüestions importants.
“Darrera de DRY qui hi ha? Perquè l’enemic del meu amic és el meu enemic, per això hem de fer una política d’aliançes per poder avançar i hem d’aglutinar forçes per ser més contundents”.

Francisco: “Tenim moltes convocatòries i mobilitzacions. Hem de trobar punts d’intermig entre tothom, estic amb tu en tot el que dius”.

Pepus: Si la jornada no està ben estructurada, sense fer tallers, potser quedi tot en no res. Si no queden les coses clares es poden generar divisions, per això s’han de presentar objectius.

A l’assemblea de Madrid han fet un “Decàleg d’objectius”.

Teresa: L’estil de treball de DRY està autoconstruït i després t’inviten, no sorgeix d’una implicació col.lectiva.

Francisco: TMB convoca la vaga pel 27 de febrer, i s’allargarà 3 dies coincidint amb el congrès internacional dels mòbils.

El 29F serà un dia de kaos global coincidint amb la vaga d’estudiants, a més les convocatòries no es fan des de les entitats o sindicats i es dissipen així les responsabilitats polítiques que es puguin derivar.

Existeix un nou moviment de revisors “Yo no paro”, són els “pikes” que no pediran el ticket de transport.

Recorda dies 27, 28 i 29 de febrer també tallada de les rondes.

Trini: La vaga de transport com a protesta s’ha de treballar a nivell social. No hem de confiar que les mobilitzacions apareguin anunciades a Internet, hem d’establir una interl.locució.

Pepus: El 15 de febrer hi haurà una reunió sobre mobilitat a la FAVB a les 18 h. També s’ha de dir que els avis que tallen la ronda no tenen Internet.

Francisco: “Si aprovem ara el recolçament a la vaga de TMB tenim 3 setmanes per preparar accions”.

El 14 de febrer es farà una acció sorpresa a la borsa de BCN a les 9-9,30 del matí coincidint amb 5 ciutats més de la resta de l’estat espanyol. També hi ha convocat un acte contra el consumisme al Corte Inglés.

Trini: A Can Masdeu es projectarà el proper diumenge un documental del Michael Moore que toca la qüestió de la Sanitat als EEUU.

Està previst fer unes jornades sobre Racisme i Xenofòbia a l’UB on es convidat M. A. Aguilar, que és el fiscal de CAT sobre temes d’odi racial. “Jo he parlat amb ell i mostra receptiu a ser convidat per fer una xerrada quan volguem amb 9Bacull i les associacions de barri”.

Juan : El 24 de febrer vé en Jimenez Villarejo a Can Basté a un acte sobre la memòria històrica.

Lambert: S’ha de fer difusió a través de l’assemblea, sobre paper, Internet i també a través de Ràdio Línia 4 i Ràdio Bronka.

Teresa: Puntualitza que s’ha de preparar un calendari per poder passar-li a les ràdios.

Finalitza l’assemblea amb una intervenció del pepus on comenta que l’ILP per la dacció en pagament ja està en marxa i que la FAVB tindra fedataris encarregats de recollir les signatures necessàries.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s