El jutge arxiva la denúnica penal de cajamar, primera victòria!

El jutge Miguel Ángel Tabarés, del jutjat d’instrucció número 6 de barcelona, ha arxivat aquest matí la denúncia penal presentada per cajamar. La decisió no és firme, per tant, cajamar pot anar per la via cívil, més lenta o bé, recòrrer la sentència.

D’aquesta manera les 10 famílies que viuen a #edifici15o no seran desallotjades, una de les possibilitats barrejades en aquesta primera batalla guanyada, que no la guerra, ja que queda oberta la via civil.

El jutge diu que detecta “dos grups” de persones. Un, més organitzat, que va accedir a l’#edifici15o després de la manifestació global del moviment dels indignats/des. Però aquests “no fan servir personalment els pisos”, sinó que els “gestionen”. Cap d’aquestes ha estat identificada. L’altre grup són els moradors, que viuen allà per “la seva situació de carència absoluta de sostre”.

Pel jutge es tracta d’una situació nova. Els fets “presenten uns contorns particularment novedosos, respecte dels quals no és fàcil de trobar antecedents històrics ni, per tant, jurisprudencials”. I fà un repàs al fenòmen de l’okupació que, al seu entendre i tot i la “heterogeneitat” del moviment, està relacionada amb “l’atur juvenil, les dificultats d’accés a l’habitatge, l’especulació urbanística i les alternatives autogestionaries”.

El propietari, a més, no s’ha posat en contacte amb els ocupants, “ni tant sols ho ha intentat”, ressalta el jutge, per a expressar-les que s¡hi oposa a l’ocupació, una de les condicions per a acceptar un desnonament per la via penal.

Primera victòria de l’#edifici15o i del 15M a celebrar! Passeu per fer-ho per l’#edifici15o, c)almagro 2-4.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s